Новият треньор на Черно море Георги Иванов даде дълго интервю. Бившият нападател на “Левски” засипа с похвали собственика на “сините” Тодор Батков. Гонзо коментира още работата си като директор на “Герена”, както и настоящия си клуб – Черно море.

Варненският отбор ще приеме “Левски” в мач през пролетния дял от сезона. “Сантименти винаги ще имам. Специално за този мач защитавам интересите на Черно море. Нормално е, професионалисти сме. Аз съм човек, който иска винаги да печели. Дори и срещу майка ми да играя, искам да победя. Затова и с “Левски” не правя разлика”, заяви Гонзо пред БиТиВи.

“Левски” не стана три години шампион. Един треньор или директор, независимо кой е, се оценява на база на резултатите. Особено в евротурнирите, колкото да се опитва да омаловажава, отборът се представи слабо в последните години. “Левски” е продал сигурно 20 футболисти за 7-8 милиона евро. Но това беше начинът клубът да бъде стабилен, както и хората и футболистите, които работят, да взимат заплати. За да не се получи като в ЦСКА, по 5-6 месеца, да не се получават пари. Това не е оправдание, беше просто тежък период. Нещата, които са се случили в клуба, са останали там. От враговете не се притеснявах. Те имаха други интереси спрямо “Левски”, а трябваше да подкрепят отбора”, допълни още легендата на “сините”.

“Аз знам за напрежението в “Левски” от деня, в който дойдох като футболист. Като директор или треньор отговорностите са доста по-големи. Отговаряш за повече хора, за успехите, но и за неуспехите. Когато си футболист, работата ти е да се подготвиш добре и да играеш. Ако не успееш да спечелиш даден мач, има треньор над теб. Като директор обаче понасяш отговорност за неуспехите и на футболистите, и на треньорите”, каза още Иванов.

На въпрос, дали е давал свои средства за издръжката на “Левски”, Гонзо отговори: “Няма такова нещо, това са спекулации. Г-н Батков през цялото време е издържал клуба. Той е човек достоен за уважение, който е направил много за клуба. Хората не си правят сметка какво е да издържаш един клуб в днешно време. Независимо какви работи говорят, това е човек, който има…не знам колко титли, вкара отбора в Шампионска лига. С бюджет минимум 12 милиона на година и да си сам и да направиш така, всеки един служител да получава нормално възнагражденията си…Има хора, които обичат отборите си, без да искам да омаловажавам никого, но Батков е с най-голям принос от всички нас. Той не стига, че обича клуба, а и дава пари.”

“Тръгнах си с добри чувства към всички от “Левски”, до ден днешен съм приятел с всички. След като си тръгнах изпитах едно облекчение, тъй като тези години ми бяха доста тежки и пропусках неща от личния си живот. Много е лесно отстрани да даваш съвети и да казваш какво трябва да се направи, а вътре в клуба не е така. За мен беше лесно от футболист да стана директор. Винаги съм се дистанцирал от останалите играчи, не съм излизал с тях по заведения или такива неща, никога не съм бил в лични отношения с тях. Имали са респект към мен. И когато се отказах, беше лесно да премина на другото поприще. Надявам се “Левски” да стане шампион, желая им да спечелят 14 мача през пролетта и да загубят само един, тук във Варна. Хубаво е “Левски” да стане шампион, защото четвърта година без трофей е много. Не титлата обаче е най-важното, трябва да се направи отбор, да изградиш стил, хората да се забавляват и накрая да станеш шампион. Това е последствие на нещата”, коментира още Гонзо.

Треньорът говори и за Черно море: “Смея да твърдя, че имаме едни от най-добрите футболисти. Взехме ляв бек и ляв външен халф, трябва ни опорен халф и десен полузащитник. Това са на първо четене футболистите, които ни трябват. За генерални промени ще мислим, когато свърши сезонът и започне новият. Тогава е нормално да си поставим условия и различни цели, които са в момента. Да, исках Тошко Янчев да дойде в Черно море, водехме разговори десет дни. Но той предпочете друг отбор, негово право е. На сила хубост не става. Ще има отбори, които ще берат ядове с Черно море през пролетта.”

“На темата с Веселин Марешки не искам да се връщам. Получиха се недоразумения, но не искам да влизам в полемики. Той е достоен за уважение, дойде в тежък момент за Локомотив, в който не се знаеше накъде отиват нещата. Независимо какви са били личните ни отношения, разбрахме се да бъдем приятели и отношенията ни остават нормални”, каза още Георги Иванов./БЛИЦ