Кметът на Хасково Георги Иванов и представители на общинската администрация в града посетиха днес стадиона, за да направят оглед и да преценят какви средства са нужни за неговата реконструкция. Тя трябва да завърши до началото на юли, за да бъде лицензирано спортното съоръжение за мачове от „А“ група. След експертна оценка на комисията ще стане ясна сумата, необходима за ремонта на стадиона.

Междувременно представител на озеленителна фирма също извърши оглед на стадион "Хасково" и ще предложи оферти на Общината. Единият вариант е цялостна реконструкция с подмяна на дренажната система и тревното покритие, а другият е да се направят частични подобрения.

Кметът Георги Иванов каза още, че ще се разчита и на помощ от държавата, както и на депутати. Тъй като според лицензионните изисквания, трябва задължително да има и тренировъчно игрище, тези функции ще изпълнява игрището в хасковския квартал "Болярово". То е в добро състояние, но ще търсят средства и за неговия ремонт. В момента се разработва проект и за стадион "Младост" в областния град, който е в много лошо състояние. Проектът е по линия на трансграничното сътрудничество с Гърция за програмния период 2014-2020 година.
ТИХОМИР ПЕТКОВ/БЛИЦ