"Левски" посреща Черно море в мач от 31-ия кръг на родната "А" група. Двубоят не само е очакван с интерес поради здравите сблъсъци между двата тима. Последни срещи начело на варненци води треньорът Георги Иванов-Гонзо, който след края на сезона се завръща на "Герена" и ще бъде новия силен човек в клуба. Освен това на двете скамейки лице в лице ще застанат двама бивши съотборници в лицето на Гонзо и Елин Топузаков, който през годините преминаха през много хубави и неприятни моменти.

Друг интересен факт е, че двата тима ще изиграят среща номер 100 помежду си в "А" група, в които "сините" имат сериозно превъзходство. Очаква се Топузаков да заложи отново на юношата Владислав Мисляк, който от дебюта си впечатлява с игра и самочувствие. Друг собствен кадър, измежду близнаците Цоневи, също се очаква да стартира сред 11-те. По-вероятно е шанс да получи Борислав Цонев, което означава, че Бастос ще остане резерва.

Преквалифициране може да има и на левия бек. Капитанът Орлин Старокин, който най-после се завърна в средата на терена, където е силата му, ще трябва да покрива евентуалната липса на Рикардо Нунеш. Бранителят е до последно под въпрос.

Георги Иванов почти сигурно ще заложи на офанзивна схема на игра. Атаката най-вероятно ще бъде водена от "синия" кадър Валери Домовчийски. Откакто се присъедини към варненци, Домо се представя изключително силно. Независимо кой къде ще играе, "моряците" гонят втора победа от началото на плейофите, след като имат на сметката си 1 успех и 3 равенства. Топузаков е с два успеха от две срещи.


"ЛЕВСКИ" - ЧЕРНО МОРЕ
От 19:30 часа, пряко по ТВ7
Съдия: Христо Ристосков


ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
"ЛЕВСКИ": Блажевич, Крумов, Чмовш, Белаид, Старокин, Гаджев, Д. Димов, Рамос, Б. Цонев, Мисяк, Божинов
Резерви: М. Иванов, Орачев, Ст. Ангелов, Р. Цонев, Бастос, Макриев, Генков
Контузени: Пламен Илиев, Мулдер, Нунеш, Стефан Велев, Мирослав Иванов, Мариян Огнянов
Наказан: Бру

ЧЕРНО МОРЕ
:  Китанов, Венков, Ж. Атанасов, Котев, Александров, Еденилсон, Георгиев, Божилов, Бакари, Окоро, Домовчийски
Резерви: Дашев, Сталев, Станчев, Паланков, Д. Атанасов, Расим, Коконов
Конузени: няма
Наказани: няма

Баланс: 99 мача, 56 победи за "Левски", 28 равенства, 15 победи за Черно море, ГР: 191:84 в полза на "Левски"
"Левски" като домакин: 50 мача, 39 победи за "Левски", 8 равенства, 3 загуби, ГР: 124:30 в полза на "Левски"

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* В 43 шампионатни домакински мача "Левски" не е губил от Черно море в първенството, след като в първите 7 седем двубоя срещу тях допуска 3 поражения. Последното е 0:1 на 26 април 1958 година.
* Валери Божинов откри головата си сметка миналия кръг срещу Локо (Пд) (2:0), след като преди това бе наказал "Ботев" (Пд) за Купата.
* С дебюта на Стивън Петков на "Лаута" юношите на клуба, играли първите си мачове в "А" група, стават трима - останалите са Илия Димитров и Владислав Мисяк.
* С 1:1 в последния мач на "Герена" варненци прекъснаха серията от 9 поредни загуби.
* Вече в 5 поредни шампионатни срещи Черно море не е губил след 2 успеха и 3 ремита. В началото на сезона обаче те бяха 8 - 3 победи и 5 равенства.
* Бакари пропусна две дузпи в последните три кръга, като и в двата случая той бе потърпевш и след нацели гредите