Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов отправи специално послание към героите от САЩ`94, които записаха една от най–славните страници в историята на спорта у нас, класирайки се на четвърто място на световното първенство преди 30 г.

„Пожелавам ви да сте здрави. Да запазите шампионския си дух и да ви поздравя за благородната инициатива, която имате – вашата фондация. Честит юбилей“, заяви Георги Иванов.

На днешния ден през 1994 г. България официално се превърна в четвърта футболна сила на планетата и завоюва бронзовите медали на мондиала в САЩ!

За да отбележи 30-ата годишнина от този исторически успех, маркетинг екипът на Българския футболен съюз създаде специална юбилейна фланелка, която вече може да бъде закупена от официалния фенмагазин на националния отбор: store.teambulgaria.bg.

Ретро дизайнът на юбилейния екип е вдъхновен от емблематичните бели фланелки със зелени ленти, с които Пеневата чета покори терените на Съединените американски щати преди три десетилетия.

Колекционерската тениска съчетава исторически акценти като яката в цветовете на родния трибагреник с модерни елементи, сред които са стилизираното лого на националния отбор и юбилейното лого на БФС, създадено по случай 100-годишнината на организацията.