Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов за първи път говори по темата с подозренията за уговорен мач между Ботев (Враца) и Септември (София). Както вече стана ясно, под радара на УЕФА в графа "черно тото" попадна срещата от турнира за Купата на България, завършила 5:5. 

"След последния сигнал за "черно тото", който беше, проведохме среща в СДВР. Става въпрос за мача Ботев (Враца) - Септември, завършил 5:5. Разследван е, но няма осъдени. Аз не съм полицай, за да разпитвам президенти и футболисти. Органите на реда трябва да разследват. От това, което гледам, в момента няма уговорени мачове. Когато има сериозна конкуренция, няма кой да дава мачове на друг", коментира Георги Иванов, който говори и за промените в БФС след победата му на конгреса на 15 март, за Димитър Бербатов и по други теми.

"Трудно е. Заради всички тези съдебни дела, които се водят от 2-3 години, Изпълкомът не може да бъде вписан. Има три Изпълкома - първият на Боби Михайлов, този от конгреса през 2021 г. и сегашният. Казах на конгреса, че Изпълкомът ще бъде органът, който взима решения, но той не е легитимен. След като бъдем вписани ще се съберем пак, защото има такива решения, които трябва да вземем генерално, за да можем да бъдем подготвени за следващия сезон", каза Георги Иванов.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

"Самата Агенция по вписванията, като види, че има нещо към БФС, им се изправят косите. Надявам се това нещо да приключи. За никой не е добре това безвремие. Ако искам да взимам някое решение, трябва да свиквам първия Изпълком, а ние сме третият. Дори когато искам да подписвам нещо за уволнение или нещо, което трябва да се случи, трябва да викам Михаил Касабов, за да се подписва заедно с мен. Неудобство е, но ние продължаваме да работим. Правим вътрешни реформи", добави той.

След избирането на Иванов два клуба подадоха жалби - Скравена и Балкан (Варвара). Впоследствие ги оттеглиха и се очаква Гонзо официално да стане президент и на документи в средата на май. "Не искам да казвам и да обвинявам някой за жалбите. Но, в крайна сметка, ако са от някой от хората, които бяха кандидат-президенти, не говори добре за тях. Ние сме хора, които са били спортисти. Важно е да имаш достойнство, когато загубиш е важно да приемеш загубата. Обединението е трудно, защото в България сме разединени. Виждаме го. На колко избори ходим подред?! Самото общество е крайно - или харесва, или мрази. Когато самият начин на живот на хората се подобри и гледаме в една посока, има правителство, правила и закони, може би във футбола и ние ще се обединим", обясни Георги Иванов. 

Още от трибуната по време на конгреса на 15 март Иванов покани Димитър Бербатов и екипа му да си сътрудничат. Той разкри, че е получил отказ. "Поканих хора от екипа на Димитър Бербатов да влязат в Изпълкома - те отказаха. Говорил съм след това с някой от тях. Но когато не приемаш нещо и си обиден, е много трудно да те убедят да правиш нещо, което не искаш. Бях с много добри чувства към тях, все пак сме били приятели. Добри футболисти са, но те избраха своя път", заяви Иванов и добави:

"Не мога да сложа някой от тях за вицепрезидент. Ако някой го мисли, не е вярно. Те самите затвориха вратата, за да нямат позиции в Изпълкома. Всеки един от тях е добре дошъл да работим заедно, да дава идеи. Нямам против да работя с тях", каза още Иванов.

"Не мога да кажа как ще се отрази на ЦСКА, но смятам, че Гриша Ганчев е дал много за футбола, създал е добри играчи, развивал е отбори. Със сигурност ще е загуба за футбола оттеглянето на Ганчев", коментира Георги Иванов.

"Димитър Бербатов е популярен сред феновете на ЦСКА и е добро начало за него. По-добре е да работиш в клуб, отколкото да си стоиш вкъщи“, отправи съветът Гонзо по повод бомбата на БЛИЦ, че Бербатов ще става президент на "армейците".

"Ще има промени в Съдийската комисия, и в другите комисии също. Чакаме да приключи първенството", добави Георги Иванов.