Изпълнителният директор на Локомотив (София) Георги Марков обяви причините за раздялата с Емил Велев и назначаването на Стефан Генов. Днес пред БЛИЦ собственикът на клуба Николай Гигов обяви рокадата.

"Имаше напрежение в отбора и президентът Гигов се съгласи, че най-добре е да се направи промяна. Аз лично говорих със Стефан Генов и той има наблюдения върху нашия отбор. Всеки иска да има положителни резултати за Локомотив и аз като част от този клуб и като играч, и като ръководител, не правя изключение", каза за БТА изпълнителният директор Георги Марков.

"Договорът на Велев ще бъде прекратен тези дни, иначе сме се разбрали с него за начина, по който ще се разделим", добави бившият български национал.

На въпрос кои хора влизат в щаба на Генов, Марков отвърна, че засега е сигурно само назначението на Красимир Манолов като първи помощник.

"Останалите хора, които ще му помагат, ще си ги избере той. Днес ще го представим в 18,00 часа на стадиона на отбора и на феновете. Надявам се, че още в първата среща под ръководството на Генов, ще запишем победа. Имаме добри футболисти, но ако новият треньор смята, че се нуждае от попълнения на някои позиции, ще се постараем да му ги осигурим. Със сигурност обаче селекцията ще бъде козметична, а не мащабна, ако се стигне до такава", завърши Георги Марков.