Изпълнителният директор на Локо (Сф) Георги Марков изрази увереност, че отборът ще успее да спечели поне точка от Лудогорец днес. Той сподели още, че е сигурен, че тимът ще излезе от дупката, в която се намира.

"Надявам се да се възползваме от грешките, които основните ни конкуренти направиха през този кръг (б.а. - Черно море и Етър записаха ремита в своите срещи вчера - съответно срещу Левски (1:1) и Пирин (ГД) (2:2), а Ботев Bp бе победен от Литекс (1:5)). Ще се постараем да измъкнем нещо от Лудогорец. Няма от какво да им се плашим. За нас обаче точката няма да бъде достатъчна. Трябва ни победа, за да излезем от зоната на изпадащите.

Сигурен съм, че още този кръг ще го сторим. Все пак Лудогорец са качествен отбор, но можем да ги победим. Не знам дали солидната защита ще бъде печеливша тактика. Вярно е, че главно благодарение на нея Берое и Пирин ГД не загубиха срещу тях. Но ние ще атакуваме. Вярвам, че Емил Велев ще вземе скалпа им. Той им знае цаката. Ще се борим до края за мястото си в А група. Но не си мислете, че ще изоставим и Купата на България. Ще се борим на всички фронтове до последно. За момента обаче мислим единствено за мача с Лудогорец. Нека ги бием, пък след това ще гледаме към срещата с ЦСКА", каза Марков.

Той добави, че в началото на сезона изобщо не е очаквал Локомотив да е в подобно положение.

"Взехме доста нови футболисти. Може би все още не са успели да се сработят. Но това не е извинение. С толкова качествени играчи да се намираме на това място е срамно. Нашият клуб винаги се е борил да влезе в петицата, а изведнъж нещата се обърнаха. Убеден съм, че след края на този сезон ще направим нужните изводи. Догодина Локо ще се върне в борбата за челните позиции. В момента чакаме един африканец на проби. Надявам се да свърши работата и да повиши конкуренцията в тима. Още не сме мислили кого да вземем през лятото, тъй като ситуацията не ни позволява. Дано все пак намерим правилния подход и да върнем Локо където му е мястото", каза Марков, цитиран от "Тема спорт".