Халфът на Литекс Георги Миланов бе избран за Играч номер 1 на месец октомври. Националът се намира в страхотна форма и не спира да бележи за клуба си. Той призна, че пред него варианта е само трансфер в чужбина, а в България би играл само за Литекс.

„Щастлив съм, че получавам тази награда. Благодаря на всички, това е награда за труда ми всеки един месец. Чувствам се по-добре след контузията, лечението ми ще продължи около 15 дни. Ще започна подготовка януари месец, живи и здрави. Нормално е всеки да разпусне сега във ваканцията, но после трябва да спазваме режим, все пак сме професионалисти. Трябва да се явим в точните килограми, в които ни искат.

Оценката я дава треньорът, но и аз мисля, че се представихме на ниво. Все пак сме в тройката. Вярно е, че имахме и слаби мачове, но сме млади футболисти, още нямаме този манталитет на победител. Аз съм радостен, че този отбор бързо се сработи и започна да побеждава, дори и с разлика. Щом сме на трето място, значи заслужаваме да сме в Европа. Само липсата на опит ни провали в дербитата, иначе видяхте как играем срещу силните. Играем с настроение всички и се стараем да се развиваме. Целта е да излезем по-рано от България”, заяви Миланов на награждаването.

”Това е най-добрата ми година, вкарах много важни голове за Литекс, играх добре и за националния. Нямах и много контузии, останалото се постига с труд. С по-опитните ми бе по-лесно на мен, те бяха голяма класа за българските стандарти, научих много от тях. Сега също е лесно, защото с момчетата сме сработени, играем заедно от 6 години. Никога не съм се изявявал като лидер, не ми тежи. Свикнал съм от малък да играя за Литекс и да се представям добре.

Не мисля за наградата Футболист на годината. Все пак България има много силни играчи, които играят в силни първенства. Целта ми не са тези награди, а един ден и аз да играя в тези първенства”, допълни младият национал.

”Не държа на скоростен трансфер. Не крия, че искам да изляза, но е по-важно да отида в отбор, който ще ми подхожда и ще се развивам, а не да се погубя. Имам доверие на шефовете, че ще се погрижат за мен. Няма как да стане да играя в “Левски” и ЦСКА, нямам желание. Уважавам и двата клуба, но съм израснал в Литекс“, завърши звездата на „оранжевите“.