ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Полузащитникът на Литекс Георги Миланов беше определен за играч на 10-тия кръг на „А“ група. Наградата му дойде заради хеттрика за победата на “оранжевите” срещу Монтана с 3:1.

“Много съм щастлив от този хеттрик. Радвам се, че започнах по-често да вкарвам голове. С всеки един ден се старая да се развивам. За това много ми помагат Христо Стоичков и Любослав Пенев. Те са големи личности, велики хора. От тях научих много не само във футбола, но и в живота. Аз не се възприемам за нещо повече от останалите, защото в България всеки втори се мисли за звезда. Времето ще покаже дали скоро ще изляза в чужбина. Имам си любимо първенство, но сега не е удачно да го споменавам. Може през зимата друг шампионат да ми стане любим", заяви Миланов.

„На мен и брат ми една от мечтите ни беше да играем в националния отбор. Хубаво е да има такива близнаци, дано има още такива, които да играят с хъс и желание. Ще се разделим, то е ясно. Дано се разделим и отидем в добри европейски отбори. Досега винаги сме играли заедно, но явно е време всеки да тръгне по различен път”, допълни полузащитникът.

Миланов коментира и привличането на чуждестранни футболисти от българските отбори: “В България има доста чужденци, които не са на нивото на младите български футболисти. Виждате какво се случва с Литекс. Има отлична база. Чужденците много, много не ги харесвам. Има обаче и добри попълнения в България. Марселиньо от Лудогорец ми харесва много. За мен е по-добре да играят млади българи, отколкото чужденци, които идват от четвърта или пета дивизия.”

“На 17 години в Литекс ме посрещнаха звезди. Сега се разбираме отлично и на терена. Имаме колектив и затова играем толкова добре и има резултати. Литекс ме изгради като човек и като футболист. В България много бързо се провалят младите футболисти. Не ме вълнува какво се пише по медиите по мой адрес. Не ме интересува какви жени има и какви дискотеки. В България като станеш малко известен и се започва...В нашата съблекалня има шеги и закачки. Всички знаете какъв е Христо Стоичков. Когато трябва, разбира се, той е строг. В Ловеч няма много забавления, но София не е далеч. Всички имаме коли и не е проблем да пътуваме, но ще се опазя със сигурност. В момента идват много хора, които да се месят, но нямат място в живота ми”, завърши талантът./БЛИЦ

8.jpg

6_1.jpg