Вратарят на Славия Георги Петков изрази учудването си от заплатите, които се получават в "Левски" и ЦСКА и съжали за случващото се на "Армията", което според него не е добре за българския футбол като цяло.

"Това, което чувам за ЦСКА, е много страшно не само за тях, но и за българския футбол. “Левски” и ЦСКА са лицето на българския футбол и трябва да са изрядни. 10 години бях в “Левски” и такива неща нямаше. Не е нормално един футболист да получава 25 000 евро и да не играе, но това си е проблем на ЦСКА", коментира Петков информацията, че испанските футболисти Иван Боладо и Антонио Томас са взимали по 25 000 евро на месец.

"Едно от нещата, заради които се върнах в Славия е да се зарадват привържениците за 100-годишнината на клуба с класиране за Европа. Започнахме с неприятна загуба, но после победихме Монтана и не загубихме при гостуването на Черно море. Има много мачове. Сега първенството е по-интересно. Преди беше само “Левски” и ЦСКА. Сега има повече отбори, които се борят за призовите места - Лудогорец, Черноморец. “Ботев” играе добър футбол", добави Петков.