В официалната интернет страница на Левски бе публикувано интервю с Георги Петков. Вратарят на "сините" отговори на въпроси, изпратени от привърженици на тима.

- Какво би посъветвал и пожелал на момчетата, на които тепърва им предстои сблъсък с големия футбол?
- Да изпитат това, което аз съм изпитал досега. Най-вече радостта и насладата от играта. Също така и да имат късмет.

- Имал ли си идол, от когото си се учил и на когото си искал да приличаш?
- Естествено, всеки е нормално да има свой идол. През годините съм се възхищавал, и до ден днешен е така, на Едвин ван дер Саар. Харесва ми играта му с крака и начина му на изнасяне на топката, за рефлексите му е излишно да говорим. Нека погледнем в какви отбори е пазил и сега на каква възраст как се представя. Невероятен е.

- Следиш ли футболния живот извън България и кои първенства ти допадат?
- Следя повече първенствата, в които играят мои приятели и българите като цяло. Предимно приятели и колеги от националния отбор. Това са първенствата на Италия, Русия…

- Защо миналата година със същите футболисти станахме шампиони, а сега играта не се получава?
- Нека първо да уточним, че разликата между миналогодишния състав и този е някъде около 5-6 футболисти. Нека не звучи като оправдание, но и контузиите на ключови за Левски играчи не ни подминаха през целия сезон. Но като цяло мисля, че миналата година бяхме по-постоянни. Сега изиграхме добри мачове, в които не заслужавахме да загубим точки. В някои от тях все още не знам на какво се дължат лошите резултати. На подценяване или не, но така или иначе нещата не се получиха.

- Левски ще успее ли да се класира в Лига Европа?
- Надявам се. Остават четири мача до края на първенството. С повече късмет, дай, боже да успеем. Ако успеем да се класираме в Лига Европа това ще бъда малка утеха за нас и привържениците ни.

- Смяташ ли да напуснеш Левски през лятото или си амбициран да завършиш кариерата си в синия клуб?
- Не смятам да напускам. Именно заради това подписах дългосрочен договор с клуба и се надявам до последния ден на контракта ми да играя.

- И тримата вратари на Левски, в това число и ти, допуснахте голове с удари извън наказателното поле. Защо?
- От голяма дистанция са попаденията, които отбелязаха Дока от Литекс и Боднар от Дебрецен. Това са голове, които самите изпълнители признават за най-красивите им попадения в кариерата. Колкото до другите попадения, не смятам, че разстоянието е толкова голямо, за да ги коментирам. Явно през този сезон на хората, които вкараха срещу мен им вървеше страшно много.

- Защо Левски постоянно променя схемата си на игра в защита и каква е твоята позиция при положение, че се повтарят едни и същи грешки?
- Схемата в защита си е една и съща. Не съм аз този, който трябва да отговори с какъв състав играе отбора. Мога само да кажа, че през целия сезон имаше ротации в състава заради травми, а конкретно от защитната формация ни напуснаха трима футболисти - Юсуф Рабех, Живко Миланов, Лусио Вагнер. Съвсем нормално е да бъдат заменени от други, а знаете че синхрон в действията се постига с времето и мачовете.

- Чувстваш ли се безпомощен, когато хората пред теб играят без нужния хъс и Левски губи?
- Никога не съм бил и няма да се чувствам безпомощен. Гледам с моите напътствия и сигурност в действията ми да вдигна отбора, когато играта не върви.

- Какво очакваш от предстоящия двубой с Пирин?
- Нямаме право на повече грешки. Достатъчно сбъркахме и се надявам с добра игра да спечелим, както този, така и оставащите мачове. За съжаление към края на сезона съдбата ни не зависи само от нас, трябва да се надяваме и другите да грешат. Ще е много трудно, но докато има и минимални шансов се надяваме на успех.

- Отшумя ли контузията, заради която не игра в последните срещи?
- Имах проблеми на загрявката преди мача с Берое, но се възстанових от травмата и се надявам срещу Пирин да съм на терена. /БЛИЦ