Вратарят на Левски Георги Петков е професионалният футболист, който получава най-висока заплата в "А" група, пише "7 дни спорт". Месечно Петков си докарва по 14 000 евро в Левски. Втори по заплата е Седрик Бардон с 10 000 евро, а сред останалите скъпоплатени играчи са завърналите се от чужбина Христо Йовов и Елин Топузаков, плюс бразилците Жоазиньо и Зе Соареc. При привличането си в Левски в края на 2007 г. последните двама подписаха за по 10 000 долара на месец.

В Черноморец най-малко четирима играчи получават петцифрени заплати в евро. Твърди се, че най-големи възнаграждения получават германският защитник Йохан Зайц и националът на Венесуела Ектор Гонсалес - по 12 000. С договори за по 10 000 са вратарят Паскал Борел и аржентинският нападател Адриан Фернандес.

В ЦСКА още през лятото сложиха таван на заплатите, а играчите подписаха нови договори при праг от 6000 евро. Това е и причината да няма нито един играч на червените сред най-скъпоплатените професионалисти в "А" група. Твърди се обаче, че двама футболисти не са приели намалението. Кирил Котев и Йордан Тодоров са останали на 10 000 евро по неофициални данни. Играчите на ЦСКА обаче получават солидни премии - 5000 за победа срещу Левски, 3000 срещу Берое и т.н. В момента най-високоплатен в състава на червените е новото попълнение Флорентин Петре, за когото прагът на заплатите беше вдигнат до 6500 евро. Мишел Платини, Маркос Маркиньос, Йордан Тодоров и Кирил Котев получават заплати от по 6000, останалите взимат по-малко.

Лидерът в "А" група Литекс разполага с трима състезатели, които получават най-високи заплати. Голмайсторът Вилфред Нифлор заработва по 7000 евро месечно, в подобни рамки са и възнагражденията на Небойша Йеленкович и Светослав Тодоров.

Най-резултатният играч в "А" група за 2009 г. - Мартин Камбуров от Локомотив (Сф), получава по 5000 евро. Той вкара 26 гола за тима от Надежда този сезон и всеки негов гол е излязъл на клуба около 2310 евро./БЛИЦ