Защитникът на Лудогорец Георги Терзиев се включи в турнир на малки вратички в родния си Сливен и го спечели за поредна година, разбра БЛИЦ.

Шампионският състав беше селектиран от Крум Стоянов, който е най-добрият приятел на национала. Именно бранителят на Славия засенчи Терзиев и стана голмайстор на турнира с 12 попадения. Желаният от Лацио, Динамо (Киев) и други клубове защитник на Лудогорец пък се отчете само с 1 гол, тъй като рядко се включваше в предни позиции, поверявайки атаката на Крум Стоянов.

В селекцията на шампионите бяха още Димо Бакалов от Берое, братът на Крум Стоянов - Даниел, който е играч на Черноморец (Бургас), както и Ивайло Петров-Точката от Несебър. По пътя до финала Терзиев и приятелите му записаха пет победи, след което измъкнаха трофея от домакина на турнира - Декотекс. Драмата беше пълна, като се стигна до изпълнение на дузпи, при които играчите от "А" група спечелиха с 3:2. Сред загубилите личаха имената на бившия национал Коста Янев и Мирослав Миндев.

"Направих отлична селекция и си заслужихме трофея за поредна година. Радвам се, че всички в отбора подходихме сериозно към турнира и го спечелихме. Най-трудно логично ни беше на финала. Поздравления за съперниците, които спомогнаха за качествената продукция", коментира пред БЛИЦ Крум Стоянов.

"Показах на Жоро (б.р. - Георги Терзиев) как се вкарват голове. Макар че отбеляза на Ливърпул в Шампионска лига, пожелавам му още много голове и радости във футбола", добави с шеговит тон приятелят на Терзиев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ