Изтъкнатият футболен треньор Георги Василев официално получи днес званието „Почетен гражданин на Велико Търново“ навръх празника на града 22 март. Наградите му бяха връчени от кмета Даниел Панов и председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов на тържествена сесия на местния парламент, информира sport-vt.com.

„Не мога да не се радвам на тази най-голяма награда за мен! Извън футбола това е най-голямата награда, която получавам. Благодаря на хората, които са ме номинирали, на хората, които са гласували за мен с мотив, че достатъчно съм направил за този град, че има спомен за моето присъствие в града! Благодаря и на институциите, които утвърдиха решението.

Във Велико Търново съм от 1969 г. – университет, създаване на семейство, професионална и треньорска кариера… Над 22 години съм свързан с Етър, радвам се на онова, което хората отчитат като постижение! Факт е, че футболистите, с които съм работил, са направили впечатление и са създали име.

Работил съм на много места, но с авторитета и самочувствието на великотърновец. Много пъти са ме питали къде се чувстваш най-добре, къде е сърцето ти? Най-добре съм във Велико Търново, търновец съм и етърец! Благодаря от все сърце!“, коментира при получаването на званието „Почетен гражданин“ Георги Василев.