Георги Василев може да поеме националния отбор на Литва, разбра БЛИЦ. Опитният специалист е подал документите си във Футболната асоциация на страната и очаква решението на ръководството. Литва е без селекционер от октомври миналата година, когато беше уволнен младият Раймондас Жутаутас. 37-годишният млад наставник пое тима в началото на 2010 година и беше на поста до октомври 2011-а. Гочето е успял в последния момент да се кандидатира за поста, като негови съперници засега са Валдо Иванауско, Лиудо Румбусио и унгареца Чаба Ласло.

“Отборът не играе утре и няма да бързаме с решението, но трябва да намерим подходящия треньор. Членовете на комисията може да изберат новия треньор още днес, възможно е това да стане и по-късно”, заяви генералният секретар на Литовската асоциация Юлий Кведарас.

За последно Георги Василев беше треньор на Черноморец през пролетта на 2011 година, но изкара само няколко месеца на “Лазур”. От тогава е без работа. Гочето е шампион с три различни отбора в треньорската си кариера – Етър, “Левски” и ЦСКА. Работил е още в Спартак (Плевен), Анортозис, Локомотив (София), Унион (Берлин), Неа Саламина, Нафтекс, Левадиакос и Несебър./БЛИЦ