ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!
 

Футболните национали на България, които спечелиха бронзовите медали на Световното първенство в САЩ през 1994 година, да получават пожизнени пенсии, предложи депутатът от ГЕРБ Йордан Андонов.

Той настоява за промяна в Закона за физическото възпитание и спорта, с която да се отдаде почит на футболистите, прославили България в Америка. Идеята на Андонов е Христо Стоичков, Борислав Михайлов и останалите от отбора през 1994 година да бъдат отличени.

"Важен е не размерът на парите, а уважението, което дължим на играчите от това "златно поколение". Те донесоха огромна радост и престиж на България и заслужават тази награда. Четвъртото място на най-големия футболен форум по нищо не отстъпва на призово класиране от Олимпиада", смята депутатът, чието предложение ще бъде гласувано следващата седмица.

Съгласно одобрен на първо четене текст, всички медалисти на България от Олимпийски игри ще получават месечни възнаграждения в зависимост от медала. На шампионите ще се полагат 930 лева месечно. Носителите на сребърни медали ще получават 837 лева, а на бронзови - 744 лева.