Националният отбор по футбол на българската полиция има възможност да постигне нов голям успех на международната сцена. Днес от 17,00 часа на „Герена” играчите на селекционера Венцислав Рангелов излизат срещу Финландия. При победа единственото препятствие преди финалите на европейското първенство в Чехия догодина ще бъде отборът на Англия. Рангелов бе върнат начело на тима след няколко годишна пауза, в която тимът не съществуваше.

„Сега ще ни бъде доста трудно, защото нямам достатъчно време да подбера състава. Лагерът ни е само три дни, от които два тренираме и в тях аз трябваше да проверя нивото на тези момчета и тяхната тактическа и физическа подготовка. Със селекцията се занимаваме заедно с колеги от спортната асоциация. Познавам само някои от играчите, които по мое време са участвали в този отбор. А и някои от тях се готвят със Сливнишки герой, който също водя. Техните възможностите ги знам, защото са ми пред очите. За останалите направих една контрола с част от играчите на Сливнишки герой. Рисковано е да се играе приятелски мач два дни преди важен двубой, но в него успях да видя каквото ми е необходимо. Сега мога да направя тактическата постройка на отбора и да отиграваме чисто тактически елементи“, заяви Венци Рангелов пред „Меридиан Мач“.

„Лошото е, че можем да разчитаме само на момчета от полицейските структури, защото в другите държави пожарната е извън системата на МВР. Сред служителите на пожарната има доста качествени футболисти, които доскоро са играли професионален футбол и могат да са ни от полза. Сега по регламент нямаме право да разчитаме на тях. Това доста ни ограничава. Освен това в други държави формата на военизирани професионални отбори е запазена. Говоря за всички тимове с името Динамо от бившия соцлагер. Както тук преди бяха „Левски” и ЦСКА. Така на практика там си използват и действащи футболисти за разлика от нас. Тук всички са момчета с реални функции в полицията“, допълва селекционерът.

„Вратарят Младен Младенов е бил в Славия и „Ботев” (Враца), Ивайло Данчев също е бил в „Ботев” (Враца), а Митко Белчев – в Черноморец (Бургас). Има и няколко момчета, които са играли в тимове от „Б” група. Домакинството е сериозно предимство, така че без да познавам другия отбор, смятам, че везните са наклонени в наша полза“, завършва Рангелов./БЛИЦ