След като в понеделник футболистите от ОФК Пирин (Благоевград) и Перун (Кресна) се събраха на стадион "Христо Ботев", вече започна и пресявката на играчите. Освободени от отбора са Костадин Златанов, Димитър Техменджиев, Мирослав Тросков, Стефан Илиев и Любо Васев. Новината потвърди старши треньорът Костадин Герганчев.

Напълно нормално е в близките дни да има и други освободени момчета, тъй като все пак от двата отбора трябва да се формира един, който най-вероятно ще играе в Югозападната "В" група.

Новото попълнение Виктор Петаков замина още вчера на подготвителен лагер с юношите до 19 години в село Катунци. Възпитаниците на Ивайло Андонов се подготвят там под негово ръководство за шампионата в Елитната група. Петаков е юноша на Пирин 2001, след което стигна до младежкия национален отбор, но и смени няколко отбора най-вече заради хроничните контузии. Именно и затова при него се форсира подготовката.

Костадин Герганчев сподели още пред е-79, че ако атмосферните условия останат същите до събота, контролата с Велбъжд в Кюстендил може да пропадне. За неделя благоевградчани имат друга проверка – със Сливнишки герой на базата в Рилци.