Германея отказа да пътува за вчерашния мач с обединения отбор на Перун-Септември в Симитли. Двубоят трябваше да определи втория финалист в зоналния етап от турнира за купата на АФЛ, след като Миньор (Пк) прескочи напред без игра по волята на жребия. Неявяването на сапаревобанци донесе служебна победа на домакините с 3:0, пише struma.bg.

Така избраниците на треньора Спас Стоименов ще гостуват в Перник за сблъсъка от следващата фаза в сряда. "Имаме доста контузени и болни футболисти, искахме да ги заменим с момчета от юношеския ни тим, но родителите им не ги пуснаха заради заканите на симитлийския кмет Апостол Апостолов, коментира старши треньорът на Германея Борис Кръстев.

- Не мога да виня хората за отказа, добре си спомняме какво сполетя Витоша (Бистрица) в Симитли преди няколко години и то при положение, че бившият премиер Бойко Борисов, тогава главен секретар на МВР, беше картотекиран в бистришкия клуб. В крайна сметка решихме да не се явим и своевременно предупредихме организаторите от БФС. Готови сме да си понесем санкциите, предвидени от действащата наредба."

В лагера на септемврийци изразиха недоволство от постъпката на Германея, но в интерес на истината инкасираха и неоспорими дивиденти. Спас Стоименов изконсумира наказанието си да не води отбора от треньорската скамейка в 1 мач, а налегнатият от кадрови проблеми тим преодоля едно стъпало в турнира, без да си дава зор, и продължава да преследва поставената от ръководството цел - спечелване на купата на АФЛ.