Реален инвестиционен интерес към ЦСКА проявяват три чеждустранни фирми – BDHL, IFS (Германия) и „Bouygues Batiment International” (Франция), пише „Меридиан Мач“.
 
На базата на очакванията „червените“ да получат за безвъзмездно ползване стадион „Българска армия“ и тренировъчната футболна база „Панчарево“ е напълно възможно IFS да се заеме с изпълнението на въпросния проект.
 
Германската фирма имаше намерение да направи общ стадион на ЦСКА и Славия в „Овча Купел“. Ако двете страни се разберат, „червените“ може да се сдобият със стадион 4-а категория, който позволява домакинство на мачове от Шампионската лига, Лига Европа или европейско първенство.
 
Според „Стандарт“ френската „Bouygues Batiment International” също е готова да инвестира в „Армията“ и в Панчарево срещу право да ползва съоръженията. Компанията е построила десетки стадиони на всички континенти. За целта обаче първо ЦСКА трябва да получи базата си от държавата под форма, която удовлетворява инвеститора. Томов се срещна с французите в Париж преди няколко седмици.