Човек на германския Разен Балшпорт Лайпциг следи играчи от Черно море за подсилване на новака във Втора бундеслига, пише „Тема Спорт“. По време на мача с Лудогорец (0:0) на стадион „Тича“ е присъствал скаутът на немския тим Йохан Ньоске.
 
Това е човекът, който е отговорен за трансфера на Валентин Станчев в Заксен (Лапциг) преди 15 години. По време на мача той беше на трибуните именно в компанията на бившия нападател на ЦСКА и Спартак (Варна).
 
Ньоске е набелязал Георги Божилов и Симеон Райков от „моряците“. Интерес е събудил и вратарят Георги Китанов. Черно море обаче няма желание да се разделя със стража поне до зимата. Йохан Ньоске търси играчи не само за първия тим на Разен Балшпорт Лайпциг, а и за отборите до 21 и до 19 години.
 
Въпреки че Разен Балшпорт Лайпциг е собственост на „Ред Бул“, клубът не може да носи името на компанията подобно на тима от Залзбург. Това е забранено от германското законодателство, което не позволява отборите да носят името на фирма. Единственото изключение е направено заради Байер (Леверкузен), който носи името си още преди въвеждането на закона. Заради връзката с „Ред Бул“ дори имаше искане Разен Балшпорт да промени емблемата си, на която са изобразени двата червени бика на австрийската компания.