Международният турнир "Проспорт-Велико Търново Къп" вече има технически спонсор. Това е германската компания "Залер", която ще осигури топките за мачовете. В ранния следобед на днешния ден председателят на Организационния комитет на надпреварата - Петьо Костадинов, и управителят на немската фирма за България - Евгени Маринов, си стиснаха ръцете.

На 12 май от 11 часа в хотел "Болярски" във Велико Търново ще се проведе и официалната пресконференция преди началото на състезанието. В нея, освен организаторите, ще се включат още спонсори и участници. За 17 часа е планирана техническата конференция.

По-късно вечерта в понеделник пристига и специалният гост на турнира - Ливърпул. "Мърсисайдци" ще бъдат настанени в хотел "Болярски". Отборът каца в Букурещ, откъдето ще бъде извозен до Старопрестолната столица. За транспорта се е погрижил лично президентът на Етър (Велико Търново) - Александър Нанков.

Турнирът "Проспорт-Велико Търново Къп" ще се проведе от 12 до 17 май. В него участие ще вземат отбори при родени 2000, 2001 и 2003.