Голяма част от футболистите в националния отбор бяха на разположение на медиите по време на лагера в Правец. Отборът се подготвя за първата квалификация за европейското първенство през 2016 година срещу Азербайджан. Гостуването ни в Баку е на 9 септември (вторник). Абсолютно всички футболисти заявиха, че отборът отива за Азербайджан с цел победа и се обединиха около това, че този път трябва да се класираме на големия форум. Най-дейни в тези обещания бяха героите от Лудогорец Михаил Александров и Владислав Стоянов.

"Смятам, че сме професионалисти и трябва по най-бързия начин да забравим мача със Стяуа. Пределно ясно на всички е, че прехвърляме темата на националния отбор. Както Любослав Пенев, така и ние сме се приготвили за победа, за да тръгнем по най-добрия начин в европейските квалификации. Трябва да спечелим трите точки, не трябва равният да влиза в плановете ни", заяви Михаил Александров.

Вратарят на Лудогорец и националния тим Владислав Стоянов добави: "Господин Пенев е максималист, целта е ясна - класиране на европейско първенство. Имаме достатъчно време до мача с Азербайджан, надяваме се да започнем подобаващо. Трябва да сменяме чипа бързо, мина еуфорията от мача със Стяуа. Всъщност, тя отмина още преди мача с Берое. Сега сме на вълна Азербайджан. Между клубен и национален отбор разликата е огромна. В националния отбор представляваш цялата нация. Българският фен достатъчно изстрада и заслужава да види националния отбор на големи финали, в случая европейски. Надявам се с много труд и постоянство да успеем да се класираме."

Първите мачове в група "Н":

9 септември, Азербайджан - България
9 септември, Хърватия - Малта
9 септември, Норвегия - Италия

КЛАСИРАНЕ 

ОТБОР М П Р З
ГР
ТОЧКИ
Италия              
Хърватия              
Норвегия              
България              
Азербайджан              
.Малта