Ботев (Пловдив) обяви чрез официалния си профил във „Фейсбук“, че ще се раздели с крилото Мохамед Брахими след края на сезона. Футболистът ще продължи кариерата си в друг отбор.

25-годишният французин с алжирски корени беше един от героите за „канарчетата“ във финала за Купата на България срещу Лудогорец. На 15 май той подаде за попадението на Уме Емануел в 58-ата минута при победата с 3:2 на стадион „Васил Левски“.

Мохамед Брахими премина при „канарчетата“ в началото на 2022 г., а през пролетта на 2023 г. беше пратен под наем в руския Факел (Воронеж). За 44 мача с екипа на „жълто-черните“ той има два гола и 10 асистенции.

През настоящия сезон фланговият нападател е взел участие в общо 13 срещи на Ботев (Пловдив), в които се отличи с две асистенции. У нас е играл още за Царско село, Нефтохимик и Пирин. В родната си Франция е носил екипите на От Лионе и Во-ан-Велен.

„Канарчетата“ поканиха своите фенове на предстоящия домакински мач срещу Арда на 27 май (понеделник), за да изпратят подобаващо Брахими, който с „жълто-черните“ има и бронзов медал от сезон 2021/22.