„Бруно Акрапович беше като футболист такъв, какъвто е и като треньор. Много дисциплиниран, много амбициозен, човек с потенциал и качества“, коментира пред БЛИЦ героят от световното първенство в САЩ през 1994 година Цанко Цветанов.

Двамата с новия наставник на ЦСКА са играли преди в един отбор заедно. Това се случва през сезон 2000/01, когато носят екипите на Енерги (Котбус).
„Бруно играеше като опорен халф. Беше голям мъжкар на терена. Бяхме спокойни, когато е на терена – бетон! Не пускаше и пиле да прехвръкне край себе си. Много се раздаваше, гореше в играта. Имаше един специфичен начин, с който по брилянтен начин отнемаше топката от противника. Не знам тогава дали е имало статистика за единоборства, но Акрапович беше един от лидерите в Бундеслигата“, добави Цанко.

Това, че се задържа като футболист много години в Германия, че игра на висота в немския елит, говори за голям професионализъм.

Извън терена беше скромен човек. Не обичаше да бъде център на внимание. Често сме се събирали заедно от отбора по най-различни поводи. Бруно не беше от тези, които вдигаха шум на купоните или на събиранията в ресторантите.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Честно казано, ние бяхме съотборници, но не и първи приятели. Аз поддържах връзка с вратаря Томислав Пиплица, който също като Бруно е роден в Босна, и с централния защитник – албанеца Руди Вата. Енерги тогава беше първият мултинационален отбор в Бундеслигата, в който чужденците сякаш нямахме край“, каза още Цветанов.

„Дали Бруно ще успее в ЦСКА? Вероятно ще успее. Вижте обаче как тръгна в Локомотив (Пловдив). Стартът му беше убедителен и тогава доста фенове скочиха срещу него. Не знам как тия хора после го гледаха в очите, след като Акрапович заздрави Локо (Пловдив) и го превърна в солиден тим. Махна мрънкачите, привлече добри попълнения и всичко си дойде на мястото - две купи на България и една Суперкупа. Затова обаче е нужно време и поради тази причина ръководителите на ЦСКА трябва да имат търпение.

За българския футбол като цяло не искам да говоря. Няма смисъл. Само ще ви споделя следното. Навремето един наш ръководител ми каза: „Цанко, нали знаеш популярната поговорка – Който плаща, той поръчва музиката“.

Аз бих добавил, че в последните години, тези които поръчват музиката в клубния ни футбол, ни докараха чалга. Лоша чалга, която хич не е за слушане и гледане“, завърши Цанко.