Старши треньорът на Спартак (Варна) Георги Иванов-Геша, заедно със своя помощник Стефан Дончев, бе на среща с кмета на Варна Иван Портних. Играчите на "соколите" пък не тренираха, а се бяха събрали пред административната сграда в очакване на добри новини. В тима финансовото положение е нетърпимо, а част от играчите на са плащали наеми и мога да останат дори без покрив над главите си.

„Кметът сериозно погледна на проблемите в Спартак. Даде уверения на футболистите и на нас като ръководство, че ще се опита да реши тези проблеми. Внесе спокойствие за работа. Увери, че ще помага с цялата си позиция и власт за решаване на проблемите ни. Вярвам, че Спартак ще има бъдеще. Хубаво е, че има хора като него, които се ангажират. Благодаря и на кмета на „Младост” Христо Христов, който като човек, който обича футбола доста помогна за осъществяването на срещата", каза Георги Иванов след срещата в кметството.

В Спартак са получили уверения, че на първо време ще се направи всичко възможно да бъдат покрити разходите по квартирите на някои играчи и финансиране на футболистите, за да може да се успокои малко обстановката.

„Мисля, че срещата беше ползотворна като едно добро начало да търсим решение. Има текущи проблеми. Трябва да се търси решение, за да може отборът да функционира спокойно. Варна заслужава два отбора и то в А група. Моята мечта е да се играе дерби. Ситуацията е трудна. Очевидно напластяваните проблеми са много, но ще се опитаме да търсим решение”, коментира пред медиите след края на срещата кмета на Варна Иван Портних.