Редица знаменитости седнаха на официалната трибуна на стадион „Плевен” и изгледаха съсредоточено двубоя на местния Спартак с Видима-Раковски, спечелен от домакините с 2:1. Става въпрос за Пламен Гетов, Ивайло Петев, Петър Хубчев и Милен Горанов. Присъствието на треньора на Лудогорец не е изненада, защото от началото на сезона той е на трибуната на всеки мач на Спартак. Този път с него бе и най-големият плевенски футболист Пламен Гетов, който работи в детско-юношеската школа на шампиона от Разград.

Изненада бе присъствието на Хубчев, който е спортно-техническия директор на Берое. Друг бивш кадър на плевенския футбол и шампион с ЦСКА Милен Горанов пък бил на гости на роднини и използвал възможността да наблюдава играта на Спартак, който не е гледал от доста време.

Визитата на представителите на Лудогорец и Берое обаче остава загадка. Според слуховете няколко играчи от Спартак са в полезрението на Лудогорец, а идването на Горанов било свързано с поредното наблюдение на Християн Кожухаров от Видима, който през лятото попадна в полезрението на ЦСКА.

Подобни тълкувания обаче дразнят треньора на плевенчани Красимир Бислимов. „Приказките, че различни отбори искали наши футболисти не отговарят на истината. Чувам, че от Лудогорец следели юношата Янислав Иванов, капитанът ни Петър Ванков и Цветомир Панов. Аз не знам за подобно нещо. Ако е обратното, първи ще науча, защото сме от доста време близки приятели с треньора на шампионите Ивайло Петев. Той идва на всеки мач на Спартак, говорим си. Радва се на победите ни, но само толкова. Затова искам да помоля всички да престанат с приказките за евентуални трансфери, защото по този начин разконцентрират футболистите, чиито имена споменават”, коментира Бислимов.