Легендите на "Левски" Божидар Искренов-Гибона и Димитър Иванков също се включват в благотворителната кауза за набирането на средства за малкия Сашко. БЛИЦ вече ви съобщи, че 4-годишното момченце трябва да се подложи на животоспасяваща операция в чужбина за премахване на туморно образувание в главата. Операцията може да се осъществи в немска клиника, но сумата е непосилна за семейството на детето. Бащата Георги Шаламанов, който е полицай, е един от водещите футболисти в турнирите, организирани от Българска лига за футзал (БФЛЗ) и Аматьорска мини футболна лига (АМФЛ).

Утре от 8 до 13:00 часа се организира футболен турнир с цел благотворително набиране на средства за лечението на малкия Сашко. Към момента 20 отбора са заявили участието си в надпреварата, която ще се проведе на спортен комплекс "Грийн спорт", намиращ се в ПЖИ "Транспортен колеж" с адрес гр. София, ул. "Професор Цветан Лазаров" 2.

Участници в турнира ще бъдат БНТ, вестник "Телеграф" и районните управления на СДВР. Благородната кауза ще подкрепят и бивши национали на "Левски", сред които Божидар Искренов, Димитър Иванков и Мариян Христов, както и актьорът от "Под прикритие" Кирил Ефремов.

Ръководството на БФЛЗ и АМФЛ организира събирането на средства чрез дарителски кутии, които ще бъдат поставени на всички терени в страната, където се провеждат мачове от различните лиги.

Открита е и банкова сметка: BG97FINV91501003966228 (титуляр: Георги Шаламанов)