Легендарният нападател на "Левски" Божидар Искренов е решил сериозно да залегне над учебниците, макар и не в най-подходящата възраст. Навършилият на 1 август 49 години Гиби ще бъде студент първи курс през новата учебна година.

Шефът в ДЮШ на "Левски" ще учи задочно в едно от най-реномираните висши заведения у нас - Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски". Интересна е и специалността, която Гиби си е избрал - бизнес управление на разработка за полезни изкопаеми - златни находища.

Явно Радостта на народа е оценил постоянно нарастващата стойност на този благороден метал, чиято цена непрекъснато се покачва във времената на сериозната световна икономическа криза.

Най-доволни от проглеждането на Искренов за науката са хората от университетския спортен клуб начело с известния футболен съдия доц. Йордан Иванов, пише "Меридиан мач". Йоцо ще бъде научен ръководител на Гиби, който ще бъде провъзгласен за почетен член на клуба и негов селекционер и мениджър. Популярността му ще се използва максимално, за да може да се обърне още по-сериозно внимание на спортните проекти, които МГУ не спира да развива.