В събота вечерта националите на Лотар Матеус ще играят за класиране на европейско срещу Швейцария, но по същото време друг отбор на България ще играе на Световно. Звезден тим от ветерани начело с Божидар Искренов-Гибона и футболист № 1 на България за 1998 година Ивайло Йорданов потегля за Коимбра (Португалия). Там в събота нашите ще срещнат в зала домакините с Руи Коща, Фернандо Коуто, Руи Барош и много други големи играчи на възраст над 35 години.

Другите два мача на България са с Холандия на голаджията Пиер ван Хойдонк, Ричард Вичге, Франк Ферлаат и Уинстън Богард и с Ангола, воден от националната си легенда Аква, пише “Труд”.

Организаторите очакват в нашия отбор освен иконата на Спортинг Ивайло Йорданов да се включат игралият в Порто Емил Костадинов и Любослав Пенев. Тримата са широко рекламираните в Португалия български звезди за предстоящото мондиалито. Участието на Костадинов и Пенев не е сигурно. В събота Литекс, чийто треньор е Пенев, има контрола с Лудогорец. ЦСКА, където Костадинов е спортен директор, насрочи проверка с Чавдар (Бяла Слатина).

Очертава се игралият с капитанската лента в националния Ивайло Йорданов да получи лентата и на мондиалитото. На вратата ще е Здравко Здравков, а пред него в защита ще действа друг национал от същото поколение - Росен Кирилов. Другите сигурни за нашия тим са братята Адалберт и Мартин Зафирови, както и дежурният голмайстор от първенството ни по футзал Георги Христов. Стратегически директиви от треньорската скамейка ще раздава Никола Спасов, бившият наставник на Черно море./БЛИЦ