Медиите в Гибралтар с право засипаха с похвали своите скромни футболисти, завършили 1:1 с България в мач от групата на Лигата на нациите.

Нашите поведоха с 1:0 след гол на Георги Минчев. Домакините изравниха от дузпа. Никой обаче в коментарите си в гибралтарската преса не признава, че нямаше никакво нарушение на Адриан Краев. Топката първо не срещна ръката, а рамото на българския футболист. Освен това нямаше никакъв умисъл в действията му. Съдията обаче, след като отиде до екрана, за да види още няколко пъти ситуацията, посочи бялата точка. Това, разбира се, не оправдава нашите и не обезценява успеха на Гибралтар.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

 „Гибралтар преживя още един исторически момент с достигането на равенство 1:1 срещу България, който е на 130 позиции по-напред в ранглистата. С временен селекционер след поражението от Грузия, България не беше силата, която беше в предишни години, макар че пристигна като абсолютен фаворит. От самото начало България се опита да наложи превъзходство. Гибралтар обаче заложи на познатата си постройка, която макар да не се харесва на феновете, е трудно разбиваема. Гибралтар натрупа увереност по време на мача и дори опита да го спечели“, пише Gibraltar Chronicle.

„Изненадахме българите. Заслужихме си точката. Даже можеше и да спечелим, ако не беше намесата на техния млад вратар, който показа класа, избивайки удар с крак“, обобщи мача коментаторът по местното национално радио.

Отделно феновете, гледали мача, се радваха и прегръщаха на трибуните все едно тимът им беше спечелил медал на голям форум. В местни заведения имаше здрави почерпки по случай спечелената точка, а купоните продължиха и след полунощ. 
НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК!