Президентът на Локомотив (Сф) Николай Гигов коментира поражението от Лудогорец с 0:4 в мач от 23-ия кръг на “А” група. “Стефан Генов остава начело на отбора. Нека не забравяме, че той пое тима, когато имаше само една точка и след това спечели 24. Правихме селекция в движение, имахме контузени футболисти и това нямаше как да не се отрази на представянето ни. Така че Стефан Генов ще продължи да води отбора и занапред, заяви Гигов пред “Гонг”.

- Що се отнася до освобождаването на футболисти – с двама вече се разделихме. Още вчера си тръгнаха Седрик Базея и Сота. Със сигурност ще има още освободени, но това ще стане през следващата седмица. Засега мога да назова само тяхната бройка – шестима. През зимата ще привлечем 6-8 нови футболисти, възможно е и повече.

За последния ни мач с Лудогорец ще кажа само, че това един много добър отбор, но първите три гола, които ни вкара, паднаха съответно след нарушение, засада и отново нарушение срещу наш футболист. Реално те ни отбелязаха един гол. Важното е все пак, че имаме четири точки преднина пред Черноморец, който е под чертата, и със селекцията, която ще направим, се надявам да изглеждаме по-добре през пролетта.”

Босът съобщи, че подава жалба срещу съдийството на мача в Разград.

“Що се отнася до Маркиньос, днес той не игра, въпреки че искаше да излезе на инжекции, но не пожелахме да рискуваме здравето му. Той има договор с Локомотив до лятото, а после ще мислим. За него има оферти от чужбина, от България не вярвам някой клуб да може да плати толкова голяма сума за него”, заяви Николай Гигов.