Специален разговор е имал собственикът на Локомотив (София) Николай Гигов с футболистите заради дефицита на точки. За целта босът е пристигнал в понеделник следобед на стадиона в "Надежда".

След 10-ия кръг "железничарите" заемат 12-о място в класирането на "А" група, като само благодарение на по-добрата си разлика от Берое не са в зоната на изпадащите. Както е известно, в края на този сезон от елита ще си тръгнат 4 отбора, тъй като за следващия участниците в него ще бъдат намалени до 14.

Именно това е накарало Гигов да постресне футболистите, след като в последните 5 срещи те записаха само 5 точки. В оставащите 5 мача "червено-черните" имат нелека програма - Берое (д), "Пирин" (ГД) (г), Черноморец (д), "Литекс" (д) и ЦСКА (г). Той е заявил, че иска на всяка цента играчите да постигат поне три победи в предстоящите мачове, за да са спокойни за бъдещето си в “А” група.

За днешния мач с третодивизионния "Мастер" от турнира за Купата на България почивка ще получат ветераните Марчо Дафчев и Димитър Текийски. Двубоят е на ст. "Славия" от 15 часа.