Спортният директор на "Ботев" (Враца) Валентин Станчев коментира появилите се слухове, че съперникът за оцеляване в елита Локомотив (София) ще стимулира следващия опонент на селекцията на Антони Здравков - Монтана. В сряда от 18:00 часа врачани приемат вече изпадналия от "А" група тим, който се очаквало да скочи с всички сили с цел помагане на "железничарите". Слухът във Враца дори е, че босът на Локо (Сф) Николай Гигов обещал премия от 200 хиляди лева на Монтана, ако селекцията на Георги Станков победи във Враца. Преди важния мач "Ботев" е над чертата, заемайки спасителното 12-о място с 27 точки, с 2 повече от намиращия се в зоната на изпадащите тим от "Надежда". Докато врачани ще домакинстват на Монтана в сряда, "железничарите" ще гостуват на Литекс, а в последния кръг имат мач у дома с ЦСКА. Тогава пък (на 25 май) "Ботев" (Враца) ще гостува на Черно море.

Спортният директор на врачани Валентин Станчев даде коментар преди важния мач в сряда. "Щом в Локомотив (София) имат излишни пари, това си е тяхна работа. Нас не ни интересуват другите отбори. Гледаме само "Ботев" (Враца). За нас мачът с Монтана се явява двубоят на годината и трябва да сме най-големите глупаци и некадърници, за да го загубим. Аз обаче съм убеден, че не сме нито първото, нито второто", каза Станчев.

Той беше попитан също така дали вярва, че Локо (Сф) може да победи в оставащите две срещи Литекс и ЦСКА. "Да, разбира се, че могат, но трябва да има две неща. В първия мач Литекс да играят със завързани очи, а във втория – ЦСКА да е със завързани крака. Ние обаче гледаме нашия отбор. Трябва ни задължителна победа срещу Монтана и съм убеден, че момчетата ще направят всичко по силите си, за да успеем. Вярвам, че отново публиката ще бъде нашият 12-ти играч. Благодаря на феновете, които ни подкрепят във всеки един двубой. За мача в сряда ръководството на клуба и Община Враца взе решение всички ученици да влизат безплатно на стадиона. Надявам се, трибуните да са пълни и ние да зарадваме нашите привърженици с победа", заяви още началникът в "Ботев" (Враца).

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ