“Цената е точно 850 000 долара. Няма да търсим на всяка цена заместник на ганаеца. На него му бях обещал още през лятото, че ако се появи сериозна оферта - няма да го спирам. Така и стана. Контрактът на Асамоа изтичаше в края на годината и за нас бе примамливо предложението на корейците от 850 хил. долара, което получихме. През зимата най-вероятно ще се опитаме да привлечем по един играч във всяка линия", заяви
Гигов, който официално обяви и промените в спортно-техническия щаб.
 
Той уточни, че доскорошният наставник Димитър Васев ще остане на работа в Локомотив (София).

 
"Васев не е уволнен. Той е в отпуск, а след това ще работи на друга позиция в клуба. Всеки може да си изпусне нервите. Новият треньор ще е Диян Петков, а помощник ще е Георги Марков. Това е екипът, който ще води отбора срещу Славия. Целите си остават същите и са обявени в началото на сезона. Дали Диян Петков ще остане за по-дълъг период? Ами всичко е възможно... Що се отнася до Георги Марков, той е сериозен човек и се надявам да се развива като треньор", каза още Гигов.
 
“Цецо Генков е на път да остане при нас и през пролетта. Цецо е голямо име в историята на нашия клуб – единственият наш голмайстор на “А” група. Мисля, че ще се разберем съвсем скоро на 100 процента с Динамо (Москва) и Генков ще продължи да играе в Локо”, завърши босът.