Собственикът на Локомотив (София) Николай Гигов обеща специални премии на футболистите при достигане до финал за Купата. Утре, 16 април, "червено-черните“ се изправят срещу "Ботев" (Пловдив) в 16:15 ч.

"Очакванията са ни да ги отстраним и да отидем на финал, заяви ден преди двубоя собственикът на Локо (Сф) Николай Гигов. - Шанс има. Видяхте, че разликата с "Ботев" не е кой знае каква. Ако си бяхме вкарали положенията в Пловдив, щеше да свърши по друг начин мача."

"Очакваме тежък мач. Все пак "Ботев" е един от най-добрите отбори в България. Отиваме да изиграем един добър мач и ако можем да отбележим гол. Който е по-добър, нека спечели, но без съдийски намеси", пожела си изпълнителния директор на Локо (Сф) Георги Марков пред ТВ7.

"Имаме шансове, ако играем концентрирано. Ако показваме нашата игра, която показваме в последно време. Мисля, че може да има добър резултат", смята голмайсторът на "червено-черните" Маркиньос.

Треньорът Димитър Васев призна, че трансферът на бразилеца в ЦСКА ще е загуба за Локомотив. "Мисля, че при всички положения ще се отрази. Надявам се да се отрази по-малко", лаконичен бе специалистът. "За ЦСКА не говоря. След юни месец ще се разбере всичко", каза по темата Маркиньос. Мачът пропуска Азрак Махамат, който има ангажименти с националния отбор на Чад. Под въпрос за двубоя в Коматево са още Джиби и Гаел.