Босът на Локомотив (София) Николай Гигов коментира пред БЛИЦ отказа на футболистите да заминат на лагер в Боровец. Както вече съобщихме, при заплащанията на играчите има разминаване - някои са взели всичко дължимо, други са получили само част от парите си и чакат останалата сума.

"Няма никакъв проблем. При нас има следната практика - тези, които играят редовно и добре, вземат навреме парите си, останалите - получават част от дължимото и впоследствие им изчистваме задълженията. Така е и в момента. Разбрали сме се с играчите, ще си получат всичко. Ситуацията е такава, че изчаквахме след края на сезона да видим кои футболисти ще останат и кои ще си тръгнат", поясни Гигов пред БЛИЦ.

"В крайна сметка не държа никого на сила в Локомотив. Който иска, нека бойкотира, нека си намира отбор. Не съм задължил никого да остане тук и да играе. Всеки си преценява. Ето например Димитър Илиев си намери отбор в Полша и няма да остане при нас. Но той е от хората, които са получили всичко дължимо. Всеки, който пожелае да си тръгне, ще си тръгне и ще си получи до стотинка парите", допълни оръжейният бос.

Николай Гигов коментира и цялостната ситуация в българския футбол, както и бойкота на играчите на Локомотив (Пловдив).

"Не вървят на добре нещата. Тези в Локомотив (Пловдив) за какво ги държат, като не искат да са там? Все ние сме виновни, но ако нас ни няма? Мислите ли, че някой ще купи Локомотив (София)? Мислите ли, че ще има кой да дава пари? Не. И какво става тогава - тръгвам си и Локомотив загива. Така е и с другите в "А" група. Няколко човека даваме пари за футбол, но ако спрем? Футболът ни напълно ще загине. Дано нe съм прав, дано греша, но футболът ни върви към по-лошо", завърши Гигов.
Юри Славчев/БЛИЦ