Локомотив (София) стяга здрава организация за своето спасение в "А" група и по всичко изглежда, че ръководството няма намерение да пести нито средства, нито усилия в преследване на заветната цел - оставане в елита. Най-облагодетелстван от това се оказва полуразпадналият се отбор на Нефтохимик, който благодарение на колегите си от София може да избута до края на шампионата.

Президентът на „железничарите” Николай Гигов се е ангажирал да подпомогне бургазлии с финансова инжекция, която да гарантира съществуването им поне до плейофите, съобщи "Топ Новини Бургас". Това само по себе си означава, че столичани няма да загубят ценни 6 точки от актива си, а по този начин и нищожната преднина, която имат пред прекия си конкурент Черноморец.

Ако „шейховете” развеят бялото знаме преди започване на плейофната фаза, всички резултати, постигнати до този момент, ще бъдат анулирани. Това означава, че от актива на Локомотив (София) автоматично ще бъдат извадени 6 точки за двете победи над Нефтохимик през есента. Същото ще последва Славия, Берое, както и останалите конкуренти на Черноморец в битката за оцеляване. „Акулите” са единствените, които няма какво да губят, тъй като записаха две поражения от градския съперник и при подобен сценарий ще дръпнат едни гърди напред.

Подкрепата, която Нефтохимик ще получи от „Надежда”, е нищожна и по всяка вероятност ще стигне само за покриване на глобите и задълженията към БФС. От бургаския клуб вече платиха една символична част от дълговете, останалите са разсрочени до края на януари.

Вчера пък стана ясно, че Петър Димитров и Мартин Сечков са първите, разделили се с "шейховете". Очаква се да ги последват и други играчи, тъй като в Нефтохимик футболистите не получават заплати и играят за чест и слава.