Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Президентът на Локомотив София Николай Гигов коментира състоянието на клуба, както и развитието на българския футбол. Бизнесменът изрази задоволство заради връщането на отбора на стадион “Локомотив” в квартал “Надежда”.

“Локомотив София има приличен отбор. Знаете, че въпреки съдийските тесли напоследък, по една или друга причина, играем добре и смятам, че особено след утре, с връщането ни на стадиона...До последно имахме някои неща да изглаждаме, но това е дълга сага, която започна преди четири години с една експертиза, която за мен е абсолютно криминално направена и платена от мен 90 хиляди лева. В която се описаха чудовищни работи, че козирката едва ли не ще падне всеки момент. И много бързичко трябва да бъде сменена. От една единствена фирма, която е лицензирана в България да дава подобни оценки. План сметката, която ни беше представена тогава, е само 3 милиона лева само за въжетата. Трябва да ги правим, няма да ги правим, ще затворим единия сектор, няма да го затваряме. Покрай нова година вече се изнервих от тази цялата ситуация...Ако аз си тръгна от Локомотив, той ще изчезне, говоря ви съвсем коректно.

Поисках среща с тогавашния премиер Борисов, получих я веднага. Беше на 30 или 31 декември, всичко живо беше в отпуска. Когато му представих експертизата и тези неща, той доста се поучуди. Искаше да провери всичко, за да бъде направена нова експертиза, която този път вече струваше само 25 хиляди лева. Благодарение на него преведоха тези пари и поръчаха тази експертиза. Оказа се, че разликата в ремонта е десет пъти по-малка. Благодаря му за това нещо. Започнаха чудовищни разправии между областната управа и сегашния НИСИ, направихме план, по който трябваше да стигнахме до края, да отремонтираме въжетата и т.н. Това всичко ще излезе общо около 400 хиляди лева. Преди това ми искаха само за въжетата 3 милиона лева. Предишните ръководители на спортните клубове са взимали около 220 хиляди лева официално наеми от стадиона. Считайте, че още толкова са получавали кеш, нямаше нито един спорт, освен футбола. Целта беше да изчезне и футболът и да остане склад”, коментира Гигов в БиТиВи.

На въпрос, докога ще има толкова много чужденци в българския футбол, бизнесменът отговори: “Школите са в много тежко състояние, това не подминава и нашата. От Нова година направихме някои промени, но проблемите са чудовищни. Трябва да се промени нормативната уредба за провеждане на училищните състезания. Едно време ние в самия район имахме определени състезания между училищата. Сега, за да организираш едно такова, например в “Надежда”, трябва да получим разрешение от Министерството на образованието. Как ще накараш един директор или директорите да направят такова нещо? Няма как да набираме децата, освен ентусиасти, които искат да играят футбол.”

Гигов коментира и последните актуални събитие в “А” група: “Шампион ще бъде, който издържи до края на това темпо. Засега има два отбора, които се борят, нямам представа. Различни фактори се опитват да влияят върху футбола в момента. Става въпрос за съдийството. С последните решения на БФС този фактор значително ще му намалее силата за решаване на мачове. С изваждането на един съдия, един друг е замразен, нещата ще се оправят. Аз говоря за това, което ми причиниха на мен. Някои съдии се опитват да диктуват шампионата или поне се опитваха, но няма да им се получи. И за моя отбор не свириха преди два дни, а я имаше. Повече не искам да говоря по този въпрос. Всеки има право на грешки, но когато стават очевидни, стават дразнещи и трябва да се взимат мерки. Черно тото има във всички шампионати по света, лошото е, че отиде при децата и юношите, което е катастрофа. В българския футбол в двайсет и кусур годишната ми кариера не съм участвал в такива неща”, завърши Гигов./БЛИЦ