Локомотив (София) е на път да бъде закрит на Нова година. Това разкри собственикът Николай Гигов.

"Не ни ли дадат стадиона, приключваме. Работим по въпроса и има искрица надежда, но докато не стане факт, не смея да говоря", заяви босът на “железничарите”. Както е известно, в началото на октомври Гигов разкри много неща от кухнята на клуба след като Иво Тонев и тогавашният треньор Диян Петков подадоха оставки след загубата от “Левски”.

Бизнесменът допълни, че не се обижда на определенията "чергари". "Такива сме", призна Гигов по повод фактът, че отборът обикаля от стадион на стадион в София, за да приема съперниците си. “Благодаря на колегите от “Левски” и ЦСКА, които проявяват разбиране. Въпреки неуредиците в "Надежда" вярвам, че има начин да се реши ситуацията", продължи Гигов, цитиран от “Стандарт”.

Той не скри, че продължава да дължи пари на играчите, но те ще бъдат изчистени. При напускане на Гигов Локомотив или ще бъде закрит, защото е АД, собственост на бизнесмена, или ще бъде продаден на друг инвеститор. Такъв обаче засега категорично липсва. В момента верният "локомотивец" Тони Велков се е заел да спасява положението. Не се знае обаче докога. Спре ли Гигов кранчето, повечето от футболистите ще разтрогнат и ще потърсят късмета си другаде./БЛИЦ