Президентът на Локомотив (София) и член на Изпълкома на БФС Николай Гигов напусна ядосан Общото събрание на Професионална футболна лига. Босът на "железничарите" информира, че е оттеглил кандидатурата си и не иска да оглавява Лигата. Така за поста на Валентин Михов остават да се борят Стефан Капралов и Петър Величков.

Гигов заяви след заседанието, че не е получил достатъчно гаранции за идеите си от футболните клубове у нас. Той съобщи, че администрирането на първенството остава в ръцете на БФС.

"До сутринта не получихме уверението от БФС, че ще може да администрираме първенството. Шампионатът е една бутафорна празна организация и трябва да се събираме, за да си говорим глупости. Според мен в следващите години ПФЛ няма да има администриращи права на първенството. Не мога да управлявам обран бостан. Знаете, че договорът за телевизионните права приключва на 28-и и те трябва да идат в друга фирма, а такава няма. Ще влезем в много тежка конфронтация с клубовете, когато няма пари. Управлението на нещо, което няма права, е абсурдно", заяви на висок тон Гигов. /БЛИЦ