Николай Гигов се е разделил с Локомотив (София) срещу 1 лев. Това обяви Петър Касев, който заяви, че ще бъде говорител на новия бос на "железничарите" Кирил Льосков. Двамата са собственици на фирмата "ЛК Моторс". При първата си медийна изява като благодетели на Локомотив (София) Касев и Льосков демонстрираха самочувствие пред камерите. Касев дори на няколко пъти скастри журналистите, прекъсвайки отправяните от тях въпроси. Той посочи, че двамата са обикновени хора.
 
"Витаеха в пространството разни имена кой ще бъде новият собственик. В момента като мажоритарен собственик е вписан Кирил Льосков. Ние сме съдружници в „ЛК Моторс” и взимаме 78% от акциите срещу 1 лев. Всичко ще бъде погасено до септември. Има програма как ще участва Локомотив (София) във "В" група. Ние сме едни обикновени хора, искаме да помогнем на Локомотив. На 15 или 16 юли ще има официална пресконференция на стадион „Локомотив”. Ще получите програма и всичко, което ви интересува. До 2020 година минимум ще работим. Ще играем сега там, където са ни изпратили – във „В” група”, заяви Касев.
 
„Нека да излезе вписването и на стадиона ще ви поканя, ще видите отбора. Сега не искаме да работим предварително. Аз му давам 50% от дяловете в „ЛК Моторс” и той става 100% собственик на Локомотив (София). Аз оставам в управата, ще бъда говорител”, допълни Касев.
 
Той увери, че до две години "железничарите" ще се завърнат в „А” група, където завършиха трети миналия сезон, но не получиха лиценз и загубиха правото си на участие както в евротурнирите, така и в родния елит. „Ще се върнем, да, не догодина, а по-догодина. Не може да прескочим от „В” в „А”, остроумничи Касев, демонстрирайки самочувствие пред журналистите.
 
"Финансирането си е наш проблем. Вие как обезпечавате вашето семейство", обърна се Касев пред репортерите.

"Щом мога да платя 1,3 млн. задължения... Вчера се върнахме от чужбина и с г-н Льосков разговаряхме с г-н Гигов. Ще го има Локомотив, спокойно. Следващият път ще бъдем с шалчета и шапки на Локомотив", добави Петър Касев.
 
"Забравете за тези неща да ви разкривам нашия бизнес. Официално на 15 юли, след като ни впишат, ще ви покажем документи. Радвайте се сега, че Локомотив няма да иде на улицата”, завърши Касев.