Президентът на Локомотив (София) Николай Гигов нападна съдията Стефан Спасов, който ощети "железничарите" при гостуването на "Левски", загубено с 1:2. Пастата даде дузпа за "сините", от която те откриха резултата, както и изгони двама играчи на Локо (Сф) с червени картони.

"Днес стана един хубав мач, но един човек го развали. Този човек няма да го коментирам. Ще го коментират неговите началници и аз ще следя това много внимателно. Това е столично дерби, а не мач от "В" група", коментира Гигов за "Дарик" радио.

„Поздравявам отбора на "Левски" и им пожелавам да станат шампиони, ако могат, разбира се. Ние ще се преборим и с тези явления във футбола, които ни сервират такива човечета като този. Поздравявам моите момчета за мъжката игра“, добави босът на Локомотив (София).

„Ние играхме с нагласа да спечелим този мач. Причините това да не стане ги видяхте. Докато съм във футбола няма да позволявам такива неща да се случват. Извади двамата ни най-добри футболисти за мача в сряда. Заставам зад думите си. Някои съдии са млади и грешат. Но подобни лица не трябва да бъдат част от българския футбол. Жалба ще има и Съдийската комисия ще реши много бързо този проблем с това лице. Това, което направи този човек е равносилно на това, което се случи на мача между "Левски" и Литекс“, каза Гигов.

„Локомотив е доста сериозен отбор и от мач на мач играем по-добре. Надявам се от другата седмица да се върнем на нашия стадион. Всичко е осигурено за ремонта на стадиона и сме към приключване. Ние искаме да играем срещу Левски на стадиона в кв. „Надежда“ и смятам, че този проблем ще бъде решен през следващата седмица. Относно оставането ни в А група съм оптимист. За купата първо трябва да стигнем до финала. Трябва да бъдат изгонени подобни лица като този, поне двама-трима. Такива лица нямат място във футбола. Мога да простя на младите съдии, които грешат, но на подобни лица нямам намерение да прощавам“, добави босът на Локо (Сф).