Вратарят Ернестас Шеткус проведе първа тренировка с Берое. Литовският страж наскоро беше освободен от "Ботев" (Пловдив), след като попадна в групата на ненужните на Станимир Стоилов. БЛИЦ разбра, че още тогава от Берое се свързали с Шеткус и го повикали на проби. Литовецът обаче демонстрирал високо самочувствие и казал, че иска директно да подпише, не бил играч за тестове. Сега обаче, след като очевидно го е подгонил глада и няма къде да заиграе, Шеткус се навил да изкара пробен период в старозагорския клуб.

Той е роден на 25 май 1985 година в Таураге. Висок е 190 см. Започва футболната си кариера в Жалгирис (Вилнюс) през 2005 година, където за 4 години записва 80 официални мача. През 2009 година преминава в Таурас (Таураге, Литва) преди сезон по-късно да се завърне в Жалгирис (Вилнюс). Там изиграва 16 мача в "А" Лига, като в 7 от тях запазва вратата си без гол. През август 2010 година е привлечен от кипърския Олимпиакос (Никозия), където записва 22 официални срещи.

През лятото на 2012-а е привлечен в "Ботев" (Пловдив). След назначението на Станимир Стоилов наставникът решава, че футболистът е излишен и преди няколко дни го освобождава от отбора.

Шеткус е национал на Литва, като е записал 5 срещи за мъжкия националния тим на страната си и 2 за младежкия национален отбор на Литва.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ