На 22 март България започва европейските квалификации с мач срещу Черна гора на "Васил Левски". По тази причина потърсихме колега от Подгорица, който да сподели настроенията и очакванията в страната за предстоящата среща.

"Голяма загуба e отсъствието на Стеван Йоветич и Стефан Савич. Липсата им ще даде голямо предимство на съперниците, понеже това са двамата ни най-добри играчи. Предполагам, че ще играем по-предпазливо и затворено именно поради тази причина. Селекцията ни няма по-добри играчи, а можем да кажем, че Йоветич е най-добрият в нашата история", започна Данило Митрович.

Той споделя, че в Черна гора помнят всички мачове с България, защото всеки исторически момент за тима е свързан именно с двубой с нашия национален отбор.

"Помним много добре всички срещи с България. Първият официален двубой на нашия национален отбор бе именно с вас. Вучинич вкара първия международен официален гол за Черна гора, а след него се разписа и Бурзанович. За жалост, на всички все още ни е пред очите онзи пряк свободен удар на Благой Георгиев, с който изравнихте и не успяхме да постигнем победа.

Първият ни успех като гост в историята също бе срещу България. Надделяхме с 1:0 в София, а единственото попадение бе дело на Зверотич. За нещастие в следващия двубой ние трябваше да победим, за да изпреварим Англия и да излезем начело. Поведохме, но Ивелин Попов изравни и впоследствие останахме на второ място в групата и отидохме на бараж", продължава журналистът от "Вести".

"Помня, че в миналото имахте страхотни играчи, каквито сега нямате. В тима ви липсват класните футболисти като Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров. Но пък явно имате добър отбор без звезди, защото се представихте много силно в Лигата на нациите", каза още Митрович.

"Англия е големият фаворит в групата, а след тях нареждам Чехия. Черна гора, България и Косово са равностойни и не се знае кой пред кого ще бъде в края на квалификациите", завърши колегата с вижданията си за евроквалификациите.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ