ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Техническият директор на националния отбор Георги Иванов-Гонзо вчера сензационно обяви, че титуляр от Бундеслигата може да играе за България от следващата година. Това е дефанзивният халф на Дармщад Фабиан Нюрнбергер, чиято майка е българка. БФС вече е задвижила процедурата по издаването на български паспорт за 24-годишния футболист.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

В тази връзка БЛИЦ припомня, че заради Нюрнбергер в началото на 2020 г. пропадна трансфер на ЦСКА. По онова време германският Нюрнберг проявяваше интерес към тогавашния дефанзивен халф на „армейците“ Рубен Пинто. „Франките“ дори специално следяха изявите на португалеца в контролна среща между Нюрнберг и ЦСКА, завършила с немска победа с 5:0 в Испания през януари.

Сделката за Пинто пропада заради решение на Йенс Келер – треньор на Нюрнберг в периода от 12 ноември 2019 до 29 юни 2020 г. Преди три години и половина той предпочита да преквалифицира Фабиан Нюрнбергер от ляв бек в дефанзивен халф и да му дава повече шансове за изява на новия пост.

За отказа на Келер да вземе Рубен Пинто изиграва роля и фактът, че португалецът играе слабо в контролата между двата отбора. Оказва се, че решението на специалиста е правилно, тъй като Нюрнбергер се превръща в основен футболист и изиграва над 100 мача за „франките“.

Рубен Пинто все пак напуска ЦСКА през 2020 г. Това обаче става през есента. На 29 септември като свободен агент той подписва с унгарския Фехервар, където играе и до момента.