Александър Станков отново може да стане старши треньор на китайски отбор. Бившият селекционер на младежкия ни национален тим е фаворит за поста на уволнения от Лифан (Чунчин) шотландец Лоури Маккена, пише местната преса.

Както е известно, големият син на бившия президент на ЦСКА Борис Станков за година и половина успя да вкара от трета дивизия в елита Аербин (Далиен). Сега талантливият 48-годишен българин ще бъде привикан на спешни преговори в шампиона на Китай от 1996 г. Лифан. Тимът е закъсал яко, след като след 6-ия кръг във втора китайска дивизия е на последно място без победа и две равенства.

Ако се стигне до договор, задачата пред Станков ще е да спаси Лифан от изпадане, а следващата година да се атакува и първа лига, пише "24 часа". В отбора в момента ритат трима чужденци - парагвайският защитник Нелсон Кабрера и нападателите от Бразилия Гуто и от Австралия Брендън Санталаб. Във втора китайска дивизия може да играят до трима чужденци. За евентуални нови попълнения от България, ако Станков стане треньор, може да се говори само през лятото, и то при положение че някой от легионерите бъде освободен.