ЦСКА подписа спонсорски договор с Глобул. На специалната пресконференция присъстваха главният мениджър на мобилната компания Димитрис Блациос, а "армейците" бяха представени от Димитър Борисов, Венци Живков, Любослав Пенев и капитанът Тодор Янчев. Договорът е до 2011 година.

Новото лого ще грейне на екипите на ЦСКА още тази събота, когато е гостуването на Пирин в Кюстендил.

"Три са причините поради, които Глобул изрази желание да сложи логото си на фланелките на ЦСКА. Първата естествено е историята и репутацията на този клуб. Втората - подкрепата на нашата компания към българския футбол, а третата е духът, който показа ръководството на ЦСКА по време на преговорите", заяви Блациос, добавяйки, че "армейците" са на първо място за компанията, която спонсорира още футболните ни национали и Литекс.

"Относно рекламирането и в друг отбор - тълкувайте го както желаете. Не е необичайно за една компания да стане спонсор на два отбора с различни запазени марки. Има друга компания, която работи в нашия сектор, която също спонсорира два отбора. Ние също спонсорираме друг отбор, но основното лого ще бъде на екипите на ЦСКА", завърши мениджърът на телекомуникационната компания.

Глобул ще премира "червените" за шампионска титла, спечелване на Купата на България и добро представяне в Лига Европа.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ