Ботев (Пловдив) най-после успя да спре лошата серия и да спечели. В мач от седмия кръг на efbet Лига "канарчетата" надделяха с 2:1 срещу Витоша (Бистрица) в Коматево. В герой за домакините се превърна Mарко Перван, който вкара и двете попадения за успеха. Хърватският плеймейкър първо откри резултата в 22-ата минута, след което се разписа и в 60-ата. В 34-ата пък Илия Димитров беше изравнил за "тигрите" от Бистрица.

Гостите, водени от бившия играч на Ботев Енгибар Енгибаров, също имаха своите шансове, но не се възползваха от тях. Витоша остава на дъното без спечелена точка след 7 загуби от 7 мача до момента.

"Канарчетата" имат 8 точки и заемат десетото място към момента. Ботев беше в серия от 4 поредни двубоя без успех - три загуби и едно равенство.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Наставникът на "жълто-черните" Желко Петрович не можеше да разчита на контузения Тодор Неделев, както и на Антонио Вутов, който също бе с болки. След дълго лечение на контузия в игра се завърна Джонатан Перейра, а титуляр стартира юношата Станислав Шопов.

В третата минута Александър Тонев отправи удар, който Християн Василев изби с крак. В ответната атака Запро Динев надбяга бранител на "канарчетата" и стреля от отлична позиция, Георги Аргилашки се намеси по най-добрия начин и спаси. 

В 9-ата минута и Илия Димитров пропусна за гостите. Изстрелът му бе избит от Родни Клустър пред голлинията. Последваха удари на Фернандо Виана и Тонев, които бяха спасени от вратаря на Витоша.

В 22-ата минута "канарчетата" откриха резултата. Станислав Шопов центрира отлично на задна греда, където непокритият Марко Перван от въздуха засече за 1:0. 

В 33-ата минута гостите стигнаха до равенството, след като центриране отдясно бе засечено от Илия Димитров и преотстъпеният от Левски нападател вкара за 1:1. 

След почивката двата тима имаха имаха още голови положения. В първите 15-ина минути пропуски направиха Тонев и Радослав Терзиев, а Марко Перван удари греда. В 60-ата минута хърватинът се превърна в герой за домакините, разписвайки се за втори път. Кристиан Добрев получи по десния фланг и пусна към Перван, който овладя и от 20-ина метра матира вратаря за 2:1.

След по-малко от 120 секунди Атанас Кабов бе близо до изравняване, но шутът му от далечна дистанция се отклони от напречната греда. В 72-ата минута Георги Аргилашки отрази опасно центриране отляво.

В последната минута на двубоя гостите сътвориха сериозна суматоха пред вратата на "жълто-черните", но в крайна сметка до точен удар не се стигна и Ботев запази крехкия си аванс - 2:1. 

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020