Триетажната сграда на кампуса „Гнездо на акули” вече е готова на етап груб строеж. Спортно-тренировъчната база на Черноморец е рожба на известния архитект Станислав Николов и заема 32 дка в близост до летището в квартал Сарафово. Първата копка беше направена на 14 юли миналата година.

В сградата с 5000 кв.м разгъната площ ще се помещават ултрамодерен медицински център, физиотерапия, фитнес и уелнес центрове, зали за теоретическа подготовка, кабинети за администрацията, ресторант, библиотека, видеозали, пансионат.

Готови в завършен вид на кампуса са поливната система, газовото стопанство, двете рампи за тичане под наклон, натоварващите стълби. След седмица ще започне монтажът на съоръженията за пречиствателната станция.

Двата терена с естествена трева вече се ползваха от представителния мъжки тим, който ще продължи да тренира на тях и по време на лятната си подготовка. Любопитна подробност е, че едното игрище е изградено с български чимове от Монтана, а другото е със зелено покритие от сорта „Херкулес” от Гърция. Вносният терен е по-издръжлив при ниски температули и зимни условия./БЛИЦ